Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Çukurova’da korona seferberliği

Çukurova’da korona seferberliği

Çukurova’da korona seferberliği

Çukurova’da korona seferberligi

Dünyayi etkisi altina alan koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardindan Çukurova Belediyesi de salginla ilgili seferberlik ilan etti. Basta Gülen Yüzler Semt Kresleri olmak üzere belediye tesisleri ve hizmet binasinda ilaçlama ve dezenfekte çalismalari yapildi. Baskan Soner Çetin, su anda kresleri kapatmayi düsünmediklerini, gelismelere göre durum degerlenmesi yapacaklarini söyledi.

Çukurova Belediyesi koronavirüs salginina karsi adeta seferberlik ilan etti, basta kresler olmak üzere tüm tesislerle ve hizmet binasinda dezenfekte çalismalari yapildi.

Dünyanin büyük bölümünde görülen ülkemizde de ilk vakalarin görüldügü koronavirüs salginiyla ilgili Çukurova Belediyesi de gerekli önlemleri aliyor. Çocuklarin sagligini öncelikli olarak kabul eden Çukurova Belediyesi, Gülen Yüzler Semt Kresleri’ndedezenfekte çalismalari yapildi. Bu konuda Büyüksehir Belediyesi’nden de destek alindi. Büyüksehir Belediyesi ekipleri 7 semt kresinin tümünün bahçesinde ilaçlama çalismasi yapti.

Ayrica kres personeli de tüm kreslerde yataklari, kampetleri, dolaplari, oyuncaklari ve çocuklarin kullandigi tüm ortak kullanim esyalarini dezenfektanla temizledi. Böylece çocuklarin saglikli bir ortamda egitim görmesinin kosullari olusturuldu.

KRESLER HIZMET VERMEYE DEVAM EDEECEK

Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, ilaçlama ve dezenfekte çalismalarinin sadece kreslerle sinirli olmadigini, belediyenin tüm tesislerinde ve hizmet binasinda çalisma yapildigini açikladi.

Insan sagliginin öncelikli oldugunu belirten Baskan Soner Çetin, “Bundan dolayi önümüzdeki günlerde yapmak için hazirliklarini büyük ölçüde tamamladigimiz Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ni iptal ettik. Virüsün Türkiye’de görülmesinin ardindan önlemleri zaman geçirmeye almaya basladik. Çocuklarimiz öncelikli oldugu için kreslerimizde zaman geçirmeden çalisma baslattik” dedi.

Baskan Soner Çetin, su an için kresleri tatil etmeyi düsünmediklerini ifade ederek, “Çalisan annelerin magdur olmasini istemiyoruz. Bundan dolayi tüm önlemleri alarak kreslerimizi açik tutacagiz. Çalisan ve çocugunu birakacak bir yeri olmayan anneleri düsünmek zorundayiz. Gelismelere ve durum degerlendirmesi yapacagiz. Ancak su an için kreslerimiz hizmet vermeye devam edecek” seklinde konustu.

 

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli